Sfaturi pentru o vacanţă perfectă: Ce trebuie să faci

Vrei să ai parte de o vacanţă perfectă? Îţi oferim cele mai importante sfaturi pentru ca totul să iasă ca la carte. Pleci în vacanță în străinătate? Pentru a nu avea probleme trebuie să fii bine informat. Federația Patronatelor din turismul românesc ne pune la dispoziție un ghid de  ”reguli de bun simţ” și sfaturi de călătorie. Iată 12 sfaturi utile de călătorie. Pentru o vacanță fără probleme.

Rezervaţi bilete din timp.Hotelurile şi agenţiile de turism au tarife diferite, în funcţie de perioadă. Dacă vă aflaţi în plin sezon, veţi plăti mai mult decât în restul anului. O rezervare făcută din extrasezon sau cu mult timp înainte vă poate aduce o ofertă mai ieftină cu până la 30%.

Căutaţi atracţiile zonei. Agenţiile pun la dispoziţia clienţilor broşuri complete pentru orice destinaţie turistică oferită. Puteţi afla despre restaurantele din zona în care mergeţi, despre localuri, cluburi, muzee, hoteluri şi alte atracţii.

Ştii CUM trebuie să bei apă pentru a SLĂBI ?

ATENȚIE! Greșeli pe care le faci când te speli pe mâini

Folosiți Internetul cât mai mult şi rezolvaţi cât mai multe încă de acasă: programări la muzee, studiaţi oraşele, drumurile de acces, citiţi părerile, aflaţi recomandările şi „interdicţiile” celor care au călătorit deja în zonele respective.

Notaţi numerele de telefon ale serviciilor de urgenţă din zona respectivă şi nu uitaţi să vă notaţi şi datele de contact ale ambasadei sau consulatului.

Exerciţiile care te ajută să scapi RAPID de CELULITĂ / VIDEO

Activaţi-vă roaming-ul din timp, aflaţi condiţiile şi tarifele şi creați-vă toate condiţiile pentru a ţine legătura cu cei din ţară.

Smartphone-ul poate fi un bun prietenatunci când călătoriţi în timpul vacanţei. Funcţionalitatea de bază vă va permite să accesaţi itinerarii prin e-mail sau site-ul web al companiei aeriene direct de pe telefonul mobil, conform libertatea.ro. Puteţi folosi, de asemenea, smartphone-uri ca o modalitate de a căuta informaţii diverse.

DE CE un pahar de ȘAMPANIE este la fel de sănătos ca o plimbare bună

Angelina Jolie, la cumpărături alături de fiica sa, Vivienne. VEZI cum arată mai nou actrița!

Nu toate reţelele Wi-Fi sunt bune. Există o mulţime de reţele wi-fi libere care sunt create, în scopul de a afla nume de utilizator şi parola. Fiţi atenţi la reţelele pe care le alegeţi înainte de a începe să introduceţi informaţii private.

Apa minerală, sursă de calciu fără calorii / STUDIU

Sandale-VEDETĂ ale verii 2017

Semnele care îți arată că NU trebuie să refolosești o sticlă de plastic

Faceţi asigurări de sănătate şi vaccinuri. Asigurarea de sănătate şi vaccinurile reprezintă cele mai importante detalii atunci când plecaţi în vacanţă. Este bine să vă asiguraţi că sunteţi protejaţi împotriva bolilor locale. Dacă este nevoie, vaccinaţi-vă, cumpăraţi pastilele recomandate şi încheiaţi o asigurare de sănătate.

Bea ZILNIC un pahar cu suc de roşii! Află cum le poți CONSERVA pentru a-și păstra toate proprietățile

Alimentația nativilor din zodiile de APĂ. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Informaţi-vă despre vreme. Vremea are o importanţă deosebită pentru succesul unei vacanţe. Informaţi-vă despre temperaturi şi precipitaţii. Uneori, diferenţele dintre zi şi noapte pot fi foarte mari în unele zone. Asta vă va ajuta la realizarea garderobei adecvate pentru călătorie.

Ce spune CULOAREA PĂRULUI tău despre CÂT de bună ești în pat

Metodele prin care puteți arde MAI MULTE CALORII zilnic

Oamenii de ştiinţă ‘pun degetul pe rană’: Cauza creşterii numărului de persoane obeze

Luaţi în bagaje haine pentru toate temperaturile sezonului, haine şi de soare, şi de ploaie. Adesea diferențele de temperatură dintre zi și seară sunt mari.

Interesaţi-vă din timp care este cursul valutar oficial şi cum puteţi schimba banii odată ajunşi la destinaţia aleasă. Informaţi-vă dacă este indicat să plătiţi în euro, dolari sau în moneda naţională, unde găsiţi ATM-uri şi care sunt costurile locale.

„Dieta militară”. Ce spun nutriționiștii armatei despre ea

Deodorantul sau antiperspirantul? Care este mai SĂNĂTOS

Cum mănânci ”BRÂNZA CU ROȘII” FĂRĂ să te îngrași

Atenţie la specificul local!Fiecare ţară are propria cultură şi de multe ori putem fi surprinşi de diferenţele dintre ţara în care ne petrecem vacanţa şi cea din care venim. Este bine să vă informaţi ce gesturi să evitaţi să faceţi, fiind considerate ofensatoare. De altfel, este important de ştiut dacă în ţara respectivă se lasă bacşiş la restaurant sau nu, care sunt saluturile şi mulţumirile, care este eticheta pentru vizitarea clădirilor istorice sau spirituale. De asemenea, aflaţi dacă în staţiunea în care mergeţi se fumează pe stradă sau nu, ce tip de curent electric şi ce prize se folosesc, pentru a nu avea surprize dintre cele mai neplăcute.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro